Home » Stiri asigurari » Asigurari de locuinte – modificare legislativa propusa de UNSAR

Asigurari de locuinte – modificare legislativa propusa de UNSAR

Asigurari de locuinte mai complexe pentru romani este noua modificare legislativa propusa de UNSAR care a inaintat autoritatilor un set de propuneri legislative cu privire la modificarea Legii 260 privind contraversatele asigurari de locuinte, modificare care se vizeaza ca asiguratii sa incheie o singura polita de asigurare pentru locuinta aflata in proprietate care sa acopere atat riscurile obligatorii (cutremur, inundatii, alunecari de teren), cat si pe cele facultative.

In noua modificare legislativa propusa de UNSAR pentru legile si normele din domeniul politelor de asigurari de locuinte, care conform legii sunt obligatorii a fi incheiate indiferent de forma de asigurare aleasa de romani, respectiv forma obligatorie sau facultativa a acestor asigurari, se va introduce un sistem de coasigurare neproportionala intre PAID si asiguratorul care emite polita: prima parte a politelor de asigurari acoperita de riscurile obligatorii sa fie suportata de PAID, iar cea de-a doua parte a politelor de asigurari acoperita de riscurile facultative sa intre in raspunderea asiguratorului pe care l-a ales clientul.

Aceasta propunere legislativa vine in sprijinul autoritatilor care in acest fel vor avea acces la baza de date unitara a tuturor asiguratorilor din Romania a politelor de asigurari de locuinte putand pune astfel in aplicare legea 260 privind contraversatele asigurari de locuinte.

Modificarea legislatiei privind politele de asigurari de locuinte beneficiaza de sprijinul noii institutii create ASF Autoritatea de Supraveghere Financiara si de sprijinul asiguratorilor din Romania.

Datorita caracterului social pe care se pune accent in mentinerea pretului acestor asigurari de locuinte la 10 si respectiv 20 euro statul roman trebuie sa garanteze diferenta dintre capacitatea de reasigurare pe care o poate cumpara PAID si capacitatea necesara (conform Solvency II) pentru garantarea sigurantei financiare in cazul producerii unui eveniment major ca severitate in Romania, iar in situatia in care statul roman nu poate sa suporte aceasta diferenta trebuie sa existe posibilitatea stabilirii primei de asigurari de locuinte PAD pe criterii prin care se va stabili pentru PAID o marja de profit si un maxim de cheltuieli.

About

Asigurari Timisoara ieftine la orice societate de asigurari din Romania! Tipuri de asigurari Timisoara ieftine intermediate: RCA, CASCO, LOCUINTE, MEDICALE, MALPRAXIS, CMR, CARGO, VIATA, etc. Societatile de asigurare cu care Asigurari Timisoara ieftine colaboreaza sunt: ALLIANZ TIRIAC, ARDAF, ASIROM, ASTRA, BCR, CARPATICA, EUROINS, GENERALI, GRAWE, GROUPAMA, ING, OMNIASIG, UNIQA. DATE DE CONTACT: Tel: 0733154284, 0740370809, 0769835476, 0770725870 Fax: 0356818560 E-mail: sebastian.harenciac@gmail.com Web: http://www.asigurarisicredite.ro

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 236 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site