Home » Stiri asigurari » Asigurari mai scumpe in 2014

Asigurari mai scumpe in 2014

Brokerii anticipeaza o crestere medie de 10-20 de euro a tarifelor la asigurari, pana la finalul anului.car Asigurari mai scumpe in 2014

Daca pana acum numeroase companii de asigurari si-au riscat stabilitatea financiara si au practicat tarife mici, in special la politele RCA, pentru a atrage cat mai multi clienti, anul acesta  tarifele vor creste in contextul in care liderul pietei pe RCA, Astra Asigurari, a intrat sub administrare speciala in februarie.

Reprezentantii ASF au precizat, la acea vreme, ca societatea de asigurari va avea nevoie de o majorare de capital semnificativa, deoarece a subestimat cu 40% valoarea daunelor pe care ar trebui sa le acopere in cazul producerii unor catastrofe.

Daca Astra si celelalte companii care practica tarife mici la asigurari vor fi nevoite sa isi majoreze capitalul cu o suma foarte mare, in urma actiunilor ASF, piata ar putea suporta o crestere de 10-20% a tarifelor” presedintele Uniunii Brokerilor (UNISICAR), Bogdan Andriescu.

Tarife duble la asigurari pentru soferii tineri

Astfel, o persoana care are peste 30 de ani si detine un Logan cu motor cu o capacitate cilindrica de 1.4 va plati, pentru o polita RCA incheiata in ultima parte a anului, 115-120 de euro, in medie, fata de 100 de euro, cat costa aceasta in prezent. Pretul este valabil in situatia in care soferul nu a provocat niciun accident in anii anteriori.

In cazul soferilor care au sub 30 de ani, tarifele sunt aproape duble la asigurari, deoarece numarul accidentelor produse de acestia sunt mai numeroase.

Plus 5% la locuinte

Totodata, si tarifele la asigurarile facultative pentru locuinte ar putea creste anul acesta, cu cel mult 5%. Majorarea nu va fi semnificativa, deoarece cea mai mare parte a acestor asigurari sunt incheiate fie la pachet cu asigurarea obligatorie, fie ca urmare a contractarii unui credit.

Prin lege, costul unei asi­gurari obligatorii pentru locuinta a fost stabilit la 20 de euro, in cazul unui apartament sau a unei case construita din BCA sau caramida, si de 10 euro, pentru casele din chirpici. Insa, si suma asigurata este pe masura. In cazul unui apartament, nivelul este de 20.000 de euro, iar in cel al unei locuinte din chirpici – de 10.000 de euro.

Spre comparatie, prima medie la nivel national pentru o asigurare facultativa se ridica in prezent la 60-80 de euro, in cazul unui apartament cu doua camere, la o valoare asigurata de 60.000 de euro. La o majorare a tarifului de 5%, clientii va mai scoate din buzunar circa 3-4 euro, pentru aceste asigurari.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 236 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site