Home » Asigurari

Asigurari

Asigurari:

Asigurari = o forma de protectie, bazata pe un contract, prin care o persoana fizica sau juridica care se va numi asigurat, cedeaza anumite riscuri unei persoane juridice care se va numi asigurator, platind asiguratorului o suma de bani numita prima de asigurare. Asiguratorul se obliga prin acesta contract sa plateasca asiguratului despagubiri in cazul in care evenimentele denumite riscuri de asigurari prevazute in contract au loc.
Broker de asigurari = un consultant in domeniul asigurarilor.

Utilitatea politelor de asigurari este un lucru evident indiferent de cat de mult a evoluat umanitatea. Oamenii nu pot controla controla tot ceea ce se intampla in jurul lor, iar exemplul cel mai bun este natura. Natura este frumoasa, dar de cele mai multe ori este capricioasa si nemiloasa in unele regiuni din care nici Romania nu este exclusa (cu totii ne amintim cutremurul din anul 1977, inundatiile din anul 2005, mass-media prezinta foarte des catastrofele natuarale care lovesc diverse regiuni).

Dar natura nu este singura care ne afecteaza si ne provoaca pagube. Accidente se intampla la tot pasul, iar jaful, furturile, talhariile, toate tin de natura umana.

Riscurile acestea vor exista intotdeauna. Dar mai sunt si altele, in legatura cu sanatatea, cu activitatea profesionala, si, in cazul firmelor, riscuri privind marfurile sau activele companiilor drept pentru care este foarte bine sa incercam sa transferam riscurile asupra altcuiva si cel mai intelept lucru este sa transferam riscurile unei societati de asigurari specializate prin contractarea unui contract de asigurari functie de necesitati pentru fiecare din riscurile noastre.

Acestea sunt motivele pentru care au aparut serviciile sau, mai bine zis, produsele de asigurari care sunt diverse si complexe pentru fiecare risc al nostru cu conditii bine definite. Acestea sunt oferite de companii de asigurari specializate care preiau diferite riscuri din asigurari in schimbul unor sume de bani numite prime de asigurari. Astfel, plata unei prime de asigurari il pune pe asigurat la adapost de problemele cauzate de accidente, fie ele auto sau de alata natura, de probleme financiare, riscuri profesionale si civile, etc.

In ultimii ani in populatia a invatat sa se asigure incheiind astfel de polite de asigurari cu societatile de asigurari si transferand toate riscurile pe care asiguratii le au asiguratorilor deoarece simtul proprietatii este foarte dezvoltat, si toti vor sa isi puna proprietatile la adapost de diferite riscuri, dar si pentru ca romanii au devenit foarte interesati de viitorul lor si al celor din jurul lor. De aceea toate politele de asigurari sunt un instrument foarte bun pentru crearea unui viitor lipsit de griji si sigur.

Broker de asigurari

Broker de asigurari este un specialist in ceea ce priveste piata asigurarilor. Serviciile unui broker de asigurari se adreseaza in general persoanelor fizice si juridice. Pe piata exista foarte multe societati de asigurare, apar din ce in ce mai multe produse de asigurari specializate pentru fiecare domeniu pe care doriti sa il asigurati.

In aceste conditii, clientul are probleme in a alege cea mai buna solutie pentru orice asigurare in functie de domeniul dorit, mai ales daca nu cunoaste foarte bine cum functioneaza sistemul de asigurari. Aici intervine persoana specializata numita broker de asigurari, care ar putea fi privit drept un intermediar in asigurari, dar este in mod clar mai mult decat atat, este un specialist in asigurari. Cunoscand foarte bine particularitatile pietei de asigurari, oferta de produse de asigurari in contextul pietei si a solicitarilor clientilor persoana specializata numit broker de asigurari poate oferi pentru clientii sai cea mai buna solutie dintr-o multitudine de optiuni care pentru un novice in asigurari nu par a se diferentia prea mult.

Dezvoltarea pe care o au asigurarile la nivel mondial nu mai permite functionarea fara societatile de brokeraj de asigurari. Schimbarile legislative, evolutiile economice, toate acestea sunt mai usor de depasit, atat de catre clientii asiguratorilor, cat si de catre vanzatorii de polite de asigurare, apeland la serviciile societatilor de brokeraj in asigurari.

Orice broker de asigurari este platit printr-un comision din prima de asigurari, ceea ce inseamna ca cei care se adreseaza acestora pentru a comanda orice polita de asigurari nu platesc in plus fata de orice alt client care se duce direct la societatea de asigurari in sediu, iar serviciile unui broker de asigurari presupun consultanta de specialitate in asigurari si urmarirea derularii contractelor de asigurare pe durata lor, bazandu-se pe stabilirea profilului de risc al clientului, urmarind insa in acelasi timp si situatia financiara a companiei de asigurari cu care se incheie polita de asigurare.

Broker de asigurari = arbitrul dintre societatile de asigurari din tara unde acesta isi desfasoara activitatea intrucat decide impartial si corect asupra unei unui produs de asigurare si asupra societatii de asigurare in functie de necesitatile clientului.

Alegeti intodeanuna un broker de asigurari daca doresti sa inchei o asigurare deoarece un broker de asigurari va pune la dispozitie intotdeauna cele mai bune oferte de asigurare de pe piata asigurarilor.

Societatile de brokeraj in asigurari sunt utile atat companiilor care vor sa isi asigure diverese bunuri sau active, cat si companiilor de asigurari, iar orice broker de asigurari poate furniza clienti foarte importanti companiei de asigurari.

Pentru a incheia asigurari in Timisoara prin intermediul unui broker de asigurari va iunvitam sa luati legatura cu o echipa de profesionisti in asigurari din sectiunea Contact.

Broker de asigurari

= cea mai buna alegere in domeniul asigurarilor. Alege intotdeauna un broker de asigurari!

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 316 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site