Home » Asigurari » Asigurari LOCUINTE

Asigurari LOCUINTE

Asigurari LOCUINTE sunt contracte de asigurari prin care riscurile care se pot produce asupra unui imobil (care poate fi locuinta sau spatiu de firma) sunt preluate de firma de asigurari la care se incheie polita de asigurari de locuinte.

Asigurarile de locuinte pot fi de doua feluri:
- asigurari de locuinte obligatorii;
- asigurari de locuinte facultative.

Asigurari obligatorii de locuinte sunt asigurari minime, pe care orice roman care detine in proprietate un imobil de tip locuinta sau sediu de firma este obligat prin lege sa-l asigure obligatoriu la Suma Asigurata minima de 20.000 euro, iar firma de asigurari preia doar o parte a riscului produs functie de valoarea reala a locuintei.

Asigurari facultative de locuinte sunt asigurari prin care asiguratul doreste sa asigure locuinta sau sediul de firma la o valoare minima sau la valoarea lui reala.

Datorita preturior egale ale ambelor tipuri de asigurari de locuinte, va recomandam incheierea politei de asigurari facultative in detrimentul politei de asigurari obligatorii datorita urmatoarelor elemente:

- ambele asigurari de locuinte au valoarea minima de asigurare prevazuta in lege;
- ambele asigurari de locuinte au riscurile de baza aceleasi si sunt cele prevazute in legea asigurarii obligatorii de locuinta;
- ambele asigurari au acelas pret;
- ceea ce castiga asiguratul in plus la incheierea asigurarii facultative de locuinte este faptul ca pe langa riscurile minime cerute de lege prevazute in politele de asigurari obligatorii de locuinte va avea o sumedenie de riscuri suplimentare la acelasi pret, iar aceste riscuri suplimentare pot fi: incendii, fisurari conducte de apa, daune in urma fenomenelor naturale (furtuna, grindina, etc.), corpuri picate asupra imobilului, etc.
- legea privind asigurarile obligatorii de locuinta prevede ca orice persoana care are o polita de asigurari facultativa incheiata nu mai este obligata sa incheie o asigurare obligatorie.

Deoarece pretul unei asigurari facultative de locuinte este mic in raport cu pretul unei asigurari obligatorii va recomandam incheierea unei asigurari facultative la o Suma Asigurata Reala a imobilului dumneavoastra pentru a beneficia in caz de dauna de despagubire in procent maximal.

Pentru a intelege exact fenomenul raportului daunalitatii in directa proportionalitate cu Suma Asigurata a imobilului asigurat (indiferent daca este locuinta sau spatiu comercial) aduc in dicutie legislatia in vigoare prin care se deduce urmatoarea speta: daca suma asigurata este mai mica decat realitatea, atunci despagubirile in cazul unor duane produse imobilului asigurat va fi direct proportionala cu procent din suma reala a imobilului pe piata de vanzare.

Prin urmare, daca asiguram imobilul in suma minima de 20.000 euro (suma asigurata obligatorie in cazul imobilelor de tip locuinta sau spatiu comercial), iar valoarea reala a imobilului este de 60.000 euro la o dauna in valoare de 5.000 euro vom primi aproximativ 33,33% din dauna, respectiv aproximativ 1666,5 euro.

Sfatul nostru este de a face un efort financiar pentru a va asigura imobilul de tip locuinta sau spatiu comercial la valoarea reala de constructie a acestuia.

Deoarece noi lucram cu toate societatile de asigurari din Romania, clientii nostrii vor avea oportunitatea de a incheia cele mai ieftine asigurari de locuinte obligatorii sau facultative in Timisoara cu LIVRARE GRATUITA la domiciliul sau sediul clientului in maxim 60 minute de la efectuarea comenzii.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 236 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site