Home » Asigurari » Asigurari RCA

Asigurari RCA

Asigurari RCA

Asigurari RCA sunt asigurari cu valoare de contracte de asigurari de Raspundere Civila Auto incheiat intre societatile de asiguari si asigurati prin care tertii prejudiciati în urma unui accident auto, produs din vina conducatorului auto asigurat, primesc despagubiri pentru daunele materiale si/sau decesul ori vatamarile corporale suferite.

Persoana vinovata de producerea accidentului nu poate beneficia de despagubiri pentru vehiculul sau in baza propriei polite de asigurare RCA. Daunele produse propriului vehicul pot fi despagubite in baza unei polite de asigurare facultativa de avarii si furt tip CASCO.

Prin urmare, aceste asigurari RCA sunt foarte importante, si in acelasi timp obligatorii, chiar si in cazul in care proprietarul unui vehicul are deja încheiata o asigurare facultativa de tip CASCO.

ATENTIE! Toti proprietarii de vehicule, persoane fizice ori juridice, trebuie obligatoriu sa incheie o asigurare RCA si sa plateasc? prima de asigurare aferent?.

De asemenea, au obligatia de a aplica pe parbrizul vehiculului intr-un loc vizibil din exterior vigneta primita odat? cu polita de asigurare.

Scopul unei asigurari RCA este ca cel pagubit sa primeasca despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia material a celui care a produs paguba.

In acest fel, aceste asigurari RCA (Asigurari de Raspundere Civila Auto) sunt in interesul tertului pagubit, dar si in interesul celui care a produs paguba. Trebuie remarcat ca s-ar putea întampla ca, doar dintr-o mica neatentie, un conducator auto sa produca celui pe care l-a accidentat pagube evaluate la o suma considerabila care i-ar afecta bugetul sau chiar l-ar depasi. In acest moment intra in drept asigurarile RCA care preiau riscurile asiguratului (respectiv contravaloarea daunelor produse) prin firma de asigurari la care asiguratul a incheiat polita de asigurare.

Asigurari RCA Timisoara:

Asigurari RCA Timisoara la orice societate de asigurari din Romania.

Societati de asigurari colaboratoare pentru asigurari RCA Timisoara: ASTRA, ARDAF, ALLIANZ TIRIAC, ASIROM, BCR, CARPATICA, EUROINS, GENERALI, GROUPAMA, OMNIASIG, UNIQA, etc.

Asigurari RCA Timisoara la cel mai mic pret de pe piata de asigurari din Romania.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 316 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site