Home » Stiri asigurari » Asigurarile de credite s-a injumatatit anul trecut

Asigurarile de credite s-a injumatatit anul trecut

Asigurarile de credite au continuat sa scada si in 2013, dupa ce, pana in 2008, afacerile pe aceasta linie de 18 225x145 Asigurarile de credite s a injumatatit anul trecutbusiness au cunoscut cresteri constante. De altfel, la acea vreme, asigurarile de credite erau unul dintre principalele motoare de crestere “non-auto” pentru portofoliile mai multor asiguratori.

Asadar, la finalul lui 2013, datele furnizate de companiile de asigurari pentru INSURANCE PROFILE Interactiv  indica un volum total de subscrieri de circa 12 milioane euro, echivalentul a 0,6% din totalul pietei de asigurare, fata de 26,6 milioane euro in 2012 sau 52 milioane euro (~ 2,2% din totalul pietei) in decembrie 2008.

Odata cu inceputul crizei financiare si, implicit, a cresterii pericolului de neplata, riscul acoperit de aceste polite a devenit din ce in ce mai “neasigurabil”. Prin urmare, asigurarile de credite au devenit, alaturi de cele auto, una dintre cele mai neprofitabile linii de business pentru companiile de asigurari, valoarea daunelor platite de acestea depasind in ultimii ani in mod constant valoarea primelor incasate.

La finele anului trecut, asigurarile au stagnat in jurul valorii de 1,9 miliarde euro. Cele mai mari companii din piata au fost ASTRA Asigurari (~240 milioane euro), ALLIANZ-TIRIAC (208 milioane euro) si OMNIASIG VIG (200 milioane euro).

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 37 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site