Home » Stiri asigurari » Asisoft:Companiile care ofera asigurari auto in Romania pierd zilnic in medie 15.000 de euro

Asisoft:Companiile care ofera asigurari auto in Romania pierd zilnic in medie 15.000 de euro

116 150x145 Asisoft:Companiile care ofera asigurari auto in Romania pierd zilnic in medie 15.000 de euroCompaniile care ofera asigurari auto pe piata romaneasca pierd, in medie, 15.000 de euro pe zi, a declarat miercuri, directorul de dezvoltare al companiei Asisoft, Maria Boghian, la Forumul International de Asigurari FIAR, de la Brasov.

Estimarile reprezentantei Asisoft iau in calcul datele UNSAR, conform carora pierderea medie la companiile de asigurari care activeaza in Romania a crescut de la 2,7 milioane euro, in 2007, la peste 6 milioane de euro, si faptul ca asigurarile auto reprezinta peste 50% din piata locala de asigurari.

Asisoft furnizeaza solutii informatice companiilor de asigurari pentru prevenirea fraudelor la subscriere in cazul asigurarilor auto. Firmele care utilizeaza aceste aplicatii (circa 40% din piata asigurarilor CASCO) au reusit in 2013 sa identifice si sa respinga la asigurare masini insumand fraude potentiale de 75 milioane euro, a precizat Boghian.

Reprezentantul Asisoft a mentionat ca parcul auto romanesc, de 5 milioane de vehicule, a imbatranit in primul trimestru din 2014, in pofida cresterii vanzarilor de automobile noi, de la o varsta medie de 10,2 ani la 10,7 ani. De asemenea, varsta medie a masinilor asigurate CASCO in Romania a urcat de la 6,7 ani la 7,2 – 7,3 ani.

”Potrivit raportului Asisoft, clientii asiguratorilor din Romania au masini prea vechi ca sa mai aduca prime mari in buzunarul asiguratorilor”, a mai spus Boghian.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site