Home » Stiri asigurari » Astra : Adminstratorul special si actionarul majoritar au agreat vanzarea companiei

Astra : Adminstratorul special si actionarul majoritar au agreat vanzarea companiei

12 225x145 Astra : Adminstratorul special si actionarul majoritar au agreat vanzarea companieiPotrivit Presedintelui ASF, Misu NEGRITOIU, vanzarea ASTRA Asigurari este singura solutie pentru salvarea companiei. KPMG, administratorul special al companiei, si actionarul majoritar al ASTRA Asigurari au agreat sa identifice investitori potentiali care sa poata aduce diferenta de capital necesara pentru a reveni la standardele de functionare normale. Potrivit afirmatiilor Presedintelui ASF, exista investitori care si-au manifestat deja interesul.

ASTRA Asigurari este asociata cu interesul a 4 milioane de clienti, iar responsabilitatea noastra este salvarea companiei. Controlam dimensiunea problemei, stim nivelul de lichiditate si cunoastem nevoia de capitalizare. Avem un plan de recapitalizare, iar, in prima faza, actionarul majoritar va veni cu o prima infuzie de 70 milioane lei. Speram ca acest lucru sa se intample“, a declarat Misu NEGRITOIU.

Valoarea recapitalizarii necesare pentru a aduce ASTRA Asigurari in parametri de functionare este de 490 milioane lei. Compania a pierdut pozitia de lider al pietei dupa primele 3 luni ale anului in curs, diminuandu-si cu aproape o treime volumul subscrierilor, pana la valoarea de 217 milioane lei.

Administratorul special intreprinde toate actiunile necesare ca sa transforme in lichiditati active ale societatii si sa mentina vanzarile si operatiunile in parametric normali.

“Avem un plan si ne-am inteles cu actionarul majoritar sa identifice investitori potentiali care sa poata aduce diferenta de capital necesara si care sa permita societatii sa isi revina la standardele de functionare normale. Sunt investitori identificati si care si-au manifestat interesul, iar discutiile continua atat prin intermediul administratorului special, cat si prin actionarul majoritar. Avem in vedere recapitalizarea ASTRA prin investitori strategici, investitori cu reputatie… aceasta este singura solutie sa readucem ASTRA in activitatea normal. Daca aceste lucruri nu se intampla avem si un scenariu de avarie. Suntem pregatiti cu un scenariu de avarie si vom actiona in consecinta daca lucrurile se deterioreaza mai mult decat astazi”, a concluzionat NEGRITOIU.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site