Home » Stiri asigurari » Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are un consiliu

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are un consiliu

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) are un cosiliu desemnat in sedinta comuna a celor doua Camere ale Parlamentului, pentru un mandat de cinci ani, membrii acestuia sunt dupa cum urmeaza:

Conducerea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) – 5 posturi:

Dan Radu RUSANU – Presedinte;
Daniel DAIANU – Prim-vicepresedinte;
Mircea URSACHE – Vicepresedinte si sef al CNVM;
Daniel TUDOR – Vicepresedinte si sef al CSA;
Ion GIURESCU – Vicepresedinte si sef al CSSPP.

Membrii ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) – 12 posturi:

Dorina MIHAILESCU (CNVM – PSD);
Gheorghe MARCU (CNVM – PSD);
Alexe GAVRILA (CNVM – PNL);
Gheorghe ALBU (CNVM – PDL);
Lorand KRALIK (CNVM – UDMR);
Marian MIRZAC (PNL);
Marian SARBU (Presedintele CSSPP – PSD);
Corneliu MOLDOVEANU (PNL);
Tudor BALTA (CSA – PSD);
Doru Claudian FRUNZULICA (CSA – UNPR);
Cornel COCA-CONSTANTINESCU (CSA);
Nina PUIU (Director General Adjunct al RAIFFEISEN Leasing – PC).

Mandatele membrilor in Consiliul structurii nou creata, respectiv Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) vor fi preluate de cei 17 membri la sfarsitul lunii aprilie, a anuntat presedintele Dan Radu RUSANU.

Potrivit declaratiilor facute de Presedintele ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), Dan Radu RUSANU, detaliile privind organizarea activitatii in perioada urmatoare si salariile stabilite pentru membrii conducerii vor fi facute publice in cadrul unei conferinte de presa care urmeaza a se organiza, iar acesteavor fi plafonate la nivelul celor din BNR.

Salariile conducerii ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) nu pot cobori la nivelul indemnizatiei parlamentarilor sau a membrilor Guvernului, deoarece normele Uniunii Europene prevad alinierea castigurilor salariale cu cele ale organismelor europene din piata de capital, din piata non-bancara si bancara.

Cele trei piete care vor fi supravegheate de noua structura ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) deservesc peste 6 milioane de clienti la fondurile de pensii, peste 6 milioane in fonduri de investitii si peste 10 milioane in asigurari, potrivit datelor furnizate de asociatiile profesionale ale celor trei domenii.

Pe baza de protocoale de predare-preluare incheiate cu fiecare dintre institutiile absorbite de ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) preluarea disponibilitatilor banesti existente in conturi si a patrimoniului s-a realizat deja, astfel incat, ASF isi intra oficial in drepturi.

Inca de la inceputul acestui an unul din subiectele importante ale negocierii politice intre principalele partide parlamentare a fost infiintarea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), insa pana la acest moment, nu exista niciun document care sa detalieze concret procesul si calendarul de integrare a activitatilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Alinierea si armonizarea cadrului legislativ si operational ramane o mare provocare pentru conducerea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), conform declaratiilor reprezentantilor asiguratorilor din Romania .

Infintarea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) ca noua autoritate este determinata de necesitatea de adaptare la tendintele europene, dupa cum a precizat Premierul Romaniei, Victor PONTA, in luna decembrie 2012 cand a anuntat integrarea institutiilor de supraveghere financiara nebancara.

Avantajele demersului infiintarii ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) sunt: mai putine functii de conducere, mai putina birocratie, coordonare cu BNR, pentru a oferi de fiecare data, indiferent de ceea ce se intampla pe plan politic o ancora de stabilitate, care va ramane intr-o relatie directa cu Parlamentul, cu Banca Centrala Europeana, iar acesta este un proiect pe care Guvernul il sustine, care provine de la specialisti care au acces la ceea ce se intampla pe plan european, dupa cum spunea Primul ministru, Victor PONTA.

Dorinta asiguratorilor este ca ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) sa nu creeze o birocratie suplimentara, ci sa reuseasca prin transparenta decizionala si implicarea expertilor si asociatiilor din domeniu sa conduca si sa coordoneze activitatea celor trei structuri absorbite.

Asociatiile profesionale din industriile de fonduri de investitii (AAF), fonduri de pensii private (APAPR) si asigurari (UNSAR) au trimis Parlamentului o scrisoare comuna privind infiintarea ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara) in care acestea isi exprima disponibilitatea pentru dialog institutional cu ASF (Autoritatea de Supraveghere Financiara), precum si speranta ca noua autoritate va reprezenta o structura in acord cu tendintele europene de crestere a gradului de integrare in supravegherea pietelor financiare.

La nivelul Uniunii Europene se intreprind pasi catre o legislatie comuna si o abordare unitara a serviciilor financiare din domeniul asigurarilor, pensiilor sau bancilor, prin urmare, un for comun de supraveghere a serviciilor financiare din Romania ar duce atat la decizii uniforme cat si armonizate atat cu legislatia interna financiara cat si cu cea europeana.

About

Asigurari Timisoara ieftine la orice societate de asigurari din Romania! Tipuri de asigurari Timisoara ieftine intermediate: RCA, CASCO, LOCUINTE, MEDICALE, MALPRAXIS, CMR, CARGO, VIATA, etc. Societatile de asigurare cu care Asigurari Timisoara ieftine colaboreaza sunt: ALLIANZ TIRIAC, ARDAF, ASIROM, ASTRA, BCR, CARPATICA, EUROINS, GENERALI, GRAWE, GROUPAMA, ING, OMNIASIG, UNIQA. DATE DE CONTACT: Tel: 0733154284, 0740370809, 0769835476, 0770725870 Fax: 0356818560 E-mail: sebastian.harenciac@gmail.com Web: http://www.asigurarisicredite.ro

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 39 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site