Home » Stiri asigurari » Carpatica: Decizia ASF e o oportunitate de dezvoltare pentru societate

Carpatica: Decizia ASF e o oportunitate de dezvoltare pentru societate

 Carpatica: Decizia ASF e o oportunitate de dezvoltare pentru societateDecizia ASF de deschidere a procedurii de redresare financiara arata ca Autoritatea are incredere in capacitatea Carpatica Asig de a lua masuri pentru protejarea asiguratilor si stabilitatea pietei de asigurari din Romania.

Consiliul de Administratie al Carpatica va intocmi si depune la ASF un plan de redresare financiara si proiectiile financiare pentru urmatorii trei ani, cu modalitatile concrete si termenele de indeplinire a masurilor planificate, au anuntat oficialii asiguratorului.

Reamintim ca ASF a decis, saptamana trecuta, deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare pentru societatea Carpatica Asig, incepand cu data publicarii deciziei in Monitorul Oficial.

Decizia ASF vine ca urmare a reevaluarii datelor inregistrate in baza contractului de reasigurare Quota-Share, incheiat cu Hannover Re in 2012, care a determinat reevaluarea modalitatilor de calcul a marjelor de solvabilitate, fondului de siguranta, indicatorului de lichiditate, rezervelor tehnice si activelor care acopera aceste rezerve. Din reevaluarea facuta impreuna cu ASF a rezultat ca la 31 martie 2014 indicatorul de lichiditate era 0,84 (subunitar), valoarea activelor admise acoperea 64,3% din rezervele tehnice brute, iar marja de solvabilitate disponibila era sub cea minima“, se arata in comunicatul transmis marti de Carpatica Asig.

Planul de redresare si proiectiile financiare ce vor fi prezentate de catre Carpatica includ:

  •     estimarea cheltuielilor de achizitie si administrare;
  •     bugetul de venituri si cheltuieli;
  •     bugetul anual;
  •     bilantul previzionat;
  •     estimarea resurselor financiare care ar acoperi obligatiile asumate si care determina solvabilitatea minima

Carpatica mai subliniaza ca decizia ASF nu influenteaza activitatea si operatiunile curente ale Carpatica Asig, care vor continua in mod normal. Compania isi onoreaza si isi va onora la termen obligatiile fata de clienti, parteneri si furnizori.

Intocmirea planului de redresare financiara de catre Carpatica Asig arata ca ASF are incredere in capacitatea conducerii si angajatilor societatii de a reglementa situatia, conform cu cerintele Autoritatii si cu normele in vigoare.

Consideram ca aceasta incredere este urmare a faptului ca societatea are o evolutie economica pozitiva. Carpatica  Asig isi despagubeste prompt clientii si isi onoreaza la termen obligatiile fata de furnizori si colaboratori. Plata la timp a obligatiilor financiare este probata si de sondajul intern realizat de companie, in perioada 1-15 martie, privind gradul de satisfactie a 100 de unitati service partenere sau non-partenere, care acopera toate zonele geografice ale tarii. A rezultat ca 89% dintre patronii de service afirma ca ne platim la timp facturile si ca 86% colaboreaza, in general, bine si foarte bine cu inspectorii de daune CARPATICA Asig. Acestia constata daunele in timp rezonabil (88% dintre respondenti) si evalueaza corect sau aproape de valoarea reala costurile reparatiilor (78%)“, a transmis compania.

Potrivit Carpatica  Asig, cresterea increderii in companie se reflecta in dezvoltarea portofoliului de produse facultative si in scaderea numarului de reclamatii.

Increderea clientilor nostri rezulta si dintr-un recent sondaj GfK, care ne plaseaza intre primele 5 companii de asigurari cu care clientii au relatii calde si pozitive, pe care le considera prieteni vechi sau le includ in cercul lor social. Prin increderea clientilor si partenerilor de businesss societatea a reusit sa-si creasca afacerile cu o treime in primul trimestru din 2014 si sa castige clienti importanti precum ELECTRICA Serv, ROMGAZ, VOLVO sau UNICREDIT. Aceste companii nu ne-au ales pe criteriul tarifelor, ci pentru calitatea serviciilor si pentru ca au incredere in stabilitatea firmei, dovedita mai ales in conditiile dificile din primul trimestru al anului“, spun oficialii companiei in documentul transmis.

Consideram ca putem transforma decizia ASF intr-o noua oportunitate de dezvoltare a companiei, in favoarea asiguratilor si a promovarii stabilitatii pietei de asigurari din Romania. Evolutia pozitiva a Carpatica Asig, din ultimii doi ani, ne indreptateste la aceasta apreciere“, au adaugat acestia.

Carpatica Asig si-a majorat subscrierile cu 30,58% in primul trimestru din acest an, fata de aceeasi perioada din 2013, totalul acestora fiind de peste 164 milioane lei.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 37 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site