Home » Stiri asigurari » Importanta controversatelor asigurari obligatorii de locuinte

Importanta controversatelor asigurari obligatorii de locuinte

Biroul de asigurari lucreaza in sprijinul oamenilor, fiinte deosebit de complexe. La modul ideal, viata lor este proiectia viselor, obiectivelor, ambitiilor pe care acesta isi propune a le indeplini.

“O motivatie corecta este mai puternica decat forta!“, spune un citat celebru. Totusi, drumul fiecaruia depinde de o serie de factori care, nu intotdeauna ofera liniaritate in indeplinirea vietii dorite, fie din cauza riscului de a fi influentat de alte situatii mai comode, facile, dar nu tocmai utile, fie din cauza riscului pe care-l presupune interactiunea cu factori independenti de vointa sa.

Din diverse motive foarte multe persoane, proprietari de bunuri imobile, ezita sa isi incheie controversatele asigurari obligatorii de locuinte.
Fenomenele meteorologice, din ce in ce mai dese si mai periculoase, de pe suprafata Romaniei, au determinat autoritatile sa prevada ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2007 toti proprietarii de locuinte sa incheie o polita de asigurari care sa ii asigure impotriva dezastrelor naturale.

Desi s-a tot amanat, vara anului 2008, cu inundatiile din acea perioada, au determinat intrarea in vigoare a obligativitatii acestei legi, prin care locuitorii tarii noastre erau obligati sa-si incheie o polita de asigurari de locuinta.

In 4 noiembrie 2008, a fost publicata Legea nr. 260 privind obligativitatea incheierii politelor de asigurari de locuinte impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor, intrata in vigoare in data de 10 martie 2009. Legea 260 prevede explicit ca, populatia ce detine locuinte si spatii cu destinatia de locuit, este obligata sa incheie asigurari impotriva celor trei dezastre naturale amintite, care, asa cum din pacate timpul a demostrat, pe teritoriul Romaniei, pot fi destul de frecvente si periculoase.

Pentru bunul mers al operatiunii de intocmire a politelor de asigurari de locuinte, dar mai ales pentru realizarea unui flux concret in cazul despagubirilor, a fost infiintata in luna noiembrie 2009, o societate comerciala, S.C. PAID S.A., fiind avizata de catre Comisia de Supraveghere a Asigurarilor prin Decizia nr. 780/14.10.2009. PAID (Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor Naturale) a fost autorizata pentru categoria Asigurari Generale, clasa “Asigurari de incediu si alte calamitati naturale”. Aceasta entitate este formata prin aportul a 13 firme de asigurari, in calitate de actionari. Desi este o companie privata, PAID are in componenta sa, ca membri, pe langa reprezentanti ai companiilor de asigurari actionare si reprezentanti CSA, astfel fiind reprezentat si statul ca garant al bunei desfasurari a activitatii si a despagubirilor in caz de daune a acestor asigurari de locuinte.

Biroul de asigurari va recomanda sa nu ezitati când vine vorba de incheierea unei asigurari pentru locuinta dvs, sa asigurati locuinta la valoarea reala si sa nu uitati sa cuprindeti in politele de asigurari bunurile aflate in ea.

Incheierea acestor tipuri de asigurari este cea mai ieftina modalitate de protejare a cladirii si a bunurilor personale, mai ieftina decat achizitionarea unui sistem perfectionat de alarma sau chiar intretinerea anuala a unui caine de paza. Trebuie sa tineti cont si de fenomenele naturale, calamitatile, incendiul sau explozia care va pot distruge într-o clipa agoniseala de o viata si care, din pacate,  nu iarta pe nimeni dupa cum puteti observa, chiar si in imaginea acestui articol, astfel de riscuri putand fi despagubite de aceste asigurari.

Un ultim aspect de care va recomandam  sa tineti cont, este faptul ca, incheierea unei asigurari de locuinte este obligatorie si costa dupa caz, 45 sau 90 de lei. Amenda, daca nu aveti o astfel de asigurare este de pana la 500 de lei.

Biroul de Asigurari

va recomanda sa incheiati politele de asigurari de locuita!

About

Asigurari Timisoara ieftine la orice societate de asigurari din Romania! Tipuri de asigurari Timisoara ieftine intermediate: RCA, CASCO, LOCUINTE, MEDICALE, MALPRAXIS, CMR, CARGO, VIATA, etc. Societatile de asigurare cu care Asigurari Timisoara ieftine colaboreaza sunt: ALLIANZ TIRIAC, ARDAF, ASIROM, ASTRA, BCR, CARPATICA, EUROINS, GENERALI, GRAWE, GROUPAMA, ING, OMNIASIG, UNIQA. DATE DE CONTACT: Tel: 0733154284, 0740370809, 0769835476, 0770725870 Fax: 0356818560 E-mail: sebastian.harenciac@gmail.com Web: http://www.asigurarisicredite.ro

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 236 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site