Home » Stiri asigurari » ING intra sub control asiatic

ING intra sub control asiatic

12 225x145  ING intra sub control asiaticUn consortiu asiatic format din TEMASEK Holding, companie de investitii controlata de stat, cu domiciliul in Singapore, SEATOWN Holdings International, subsidiara TEMASEK si RRJ Capital – un fond de investitii privat controlat de omul de afaceri malaezian Richard ONG – a decis sa investeasca 1,3 miliarde euro in NN Group, segmentul specializat in asigurari si managementul investitiilor pentru Europa si Japonia al grupului financiar ING.

Potrivit Financial Times, aceasta investitie ar putea asigura consortiului asiatic controlul unei cote de circa 15 – 25% din capitalul NN Group, din care face parte ING, in functie de pretul total de vanzare, care poate varia intre 5 si 8 miliarde euro.

Investitia de care va beneficia inclusiv ING, va avea loc inainte de debutul ofertei publiceĀ  planificate de grupul olandez pentru acest an. Potrivit acordului facut public in 30 aprilie, in luna mai a.c., ING va primi 750 milioane euro de la RRJ, 425 milioane euro de la TEMASEK si 100 milioane euro de la SEATOWN si va aloca fiecaruia dintre cei trei cumparatori un pachet de actiuni NN Group de 150 milioane euro cu ocazia ofertei publice, emitand, totodata, obligatiuni subordonate pe care grupul ING le va preschimba, in timp, in actiuni NN Group.

Daca oferta publica de actiuni NN Group nu va avea loc la termenul planificat, in 2014, tranzactia cu cei trei investitori nu va fi afectata, obligatiunile subordonate fiind rascumparate.

Potrivit declaratiei lui Stephen FORSHAW, purtatorul de cuvant al TEMASEK Holding, aceasta investitie este un mod de a extinde prezenta companiei de investitii in “Europa Centrala si de Est, precum si in restul Europei si Japonia”. NN Group detine in Europa afaceri cu asigurari in Olanda, Polonia, Turcia, Cehia, Slovacia, Ungaria, Bulgaria, Belgia, Spania, Grecia si Luxemburg. Acestora li se adauga afacerile cu asigurari de viata din Japonia si divizia de asset management a ING. In Romania, ING Asigurari de Viata este liderul pietei locale de profil.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site