Home » Stiri credite bancare » Liviu Voinea: Chiar daca trecem la euro, luati-va credite in lei

Liviu Voinea: Chiar daca trecem la euro, luati-va credite in lei

17 225x145 Liviu Voinea: Chiar daca trecem la euro, luati va credite in leiMinistrul bugetului, Liviu Voinea, i-a indemnat azi pe romani sa-si ia credite in lei, chiar daca peste 4 ani Romania va trece la euro.

Castigi in lei, trebuie sa-ti iei credite in lei. Are sens sa-ti iei credite in lei mai ales in programele statului garantate in lei. Mai sunt 4 ani de risc valutar. Sigur, e un risc foarte mic, pentru ca intram pe parcursul de adoptare euro, dar, si asa, sunt de parere ca trebuie sa iei credite in moneda in care iti iei salariul“, a declarat Liviu Voinea, ministrul bugetului, la ZFLive.

Printre altele, Liviu Voinea a mai amintit ca in prezent nu are credite luate.

El a explicat ca Romania va adopta in cateva zile un plan detaliat de trecere la moneda euro, astfel incat sa nu repete greselile facute de celelalte tari care au trecut la moneda unica si care au dus la cresteri artificiale de preturi.

Ministrul a mai sustinut si cu alte ocazii ca preturile nu vor creste odata cu trecerea Romaniei la moneda unica europeana, in schimb avantajul este ca va fi eliminat riscul valutar.

Pe baza progreselor realizate in privinta convergentei reale si nominale, a evolutiei reformelor structurale si a perspectivelor solide de crestere economica, Guvernul Romaniei a stabilit 1 ianuarie 2019 ca data tinta pentru aderarea Romaniei la zona euro“, se arata intr-un comunicat care a fostĀ  publicat de Ministerul Finantelor Publice pe site-ul propriu.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 37 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site