Home » Stiri asigurari » OMNIASIG anunta o dauna record: 4,2 milioane euro pentru accidentul din Muntenegru

OMNIASIG anunta o dauna record: 4,2 milioane euro pentru accidentul din Muntenegru

13 220x145 OMNIASIG anunta o dauna record: 4,2 milioane euro pentru accidentul din MuntenegruSuma despagubirilor aferente dosarelor de dauna solutionate sau in curs de solutionare deschise in urma accidentului rutier produs in Muntenegru pe 23 iunie 2013 se ridica deja la peste 4,2 milioane euro, a anuntat OMNIASIG VIG intr-un comunicat de presa. Autocarul implicat in accident era asigurat de companie printr-o polita de raspundere civila auto obligatorie (RCA) si o asigurare facultativa CASCO.

In baza politei RCA, au fost deschise 47 dosare de dauna pentru cei 45 de pasageri ai autocarului si cei doi soferi, precum si un dosar pe Carte Verde pentru un cetatean din Muntenegru.

40 de cazuri au fost deja solutionate pe cale amiabila de catre OMNIASIG, doua sunt in curs de solutionare pe aceeasi cale, iar in cadrul dosarului de dauna care avea ca obiect pretentiile de despagubire formulate de catre familia soferului vinovat de producerea accidentului, aceste pretentii nu au fost, din pacate, acoperite de polita RCA. Speram ca si celelalte patru cazuri sa fie rezolvate pe cale amiabila, iar daca acest lucru nu se va realiza, este probabil ca acestea sa fie solutionate de catre instantele de judecata competente, conform prevederilor legale in vigoare“, conform reprezentantilor companiei OMNIASIG.

Valoarea totala a despagubirilor acordate de OMNIASIG pentru riscurile de deces si de vatamare corporala in cele 42 de cazuri solutionate pe cale amiabila si a dosarului deschis pentru vatamarea corporala a minorului muntenegrean se ridica la 4,15 milioane de euro. De asemenea, si pentru dosarele nesolutionate inca, OMNIASIG a constituit rezerve de dauna corespunzatoare.

Totodata, in baza politei CASCO, pentru acoperirile de asigurare a bagajelor, deces si invaliditate permanenta, au fost platite de catre OMNIASIG despagubiri in valoare de 88.000 euro, conform limitelor individuale specificate in contractul de asigurare.

OMNIASIG a actionat cu maxima celeritate in solutionarea tuturor dosarelor de dauna deschise in urma acestui tragic accident. Imediat cum au fost emise toate actele aferente concluziilor anchetelor oficiale, precum si imediat cum au fost depuse toate documentele in fiecare dosar de dauna,¬†OMNIASIG a efectuat plata despagubirii“, se arata in comunicatul de presa al OMNIASIG.

In momentul de fata, capitalul social al OMNIASIG VIG este de 439.645.433,5 lei, marja de solvabilitate disponibila este de 229.102.712 lei, gradul de solvabilitate este de 151,19%, iar coeficientul de lichiditate de 1,47.

Pe 23 iunie 2013, un autocar cu 47 de persoane la bord s-a prabusit intr-o prapastie, dupa ce soferul a pierdut controlul vehiculului, rupand parapetul unui pod, la Grlo, la 30 de kilometri Nord de Podgorita, capitala Muntenegrului. 19 persoane au murit, iar alte 29 au fost ranite. Autocarul implicat in accident era inmatriculat in Romania, fiind inchiriat de agentia de turism MAREEA Travel de la operatorul GREGORY Tour si transporta turistii romani intr-un circuit in Muntenegru si Croatia.

Procurorii Parchetului ICCJ au stabilit ca vina in cazul accidentului apartine soferului, care a condus cu 80 km/h, o viteza mult mai mare decat cea permisa pe acel sector de drum.

La inceputul acestui an, OMNIASIG VIG a anuntat alocarea unei rezerve de 5 milioane euro, aceasta fiind de altfel si limita maxima prevazuta de lege in astfel de cazuri pentru vatamari corporale si deces.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site