Home » Stiri asigurari » OTTO Broker estimeaza intermedieri de 7 milioane lei, in 2014

OTTO Broker estimeaza intermedieri de 7 milioane lei, in 2014

19 225x145 OTTO Broker estimeaza intermedieri de 7 milioane lei, in 2014In 2013, OTTO Broker a intermediat prime de asigurare aferente politelor de credit comercial si de garantii in valoare de 5 milioane lei, nivel in crestere cu aproape 130% comparativ cu anul precedent.

Sutem cel mai mare broker independent cu afaceri pe aceste linii de asigurari, in prezent, iar acesta este rezultatul directiei strategice pe care compania a initiat-o in urma cu patru ani. Estimez ca, pana la sfarsitul anului 2014, primele intermediate de OTTO Broker pentru asigurarile de credit comercial si asigurarile de garantii vor ajunge la 6,5 – 7 milioane lei“, precizeaza Victor SRAER, Managing Partner al OTTO Broker.

Din portofoliul de clienti ai OTTO Broker care au incheiat asigurari de credit comercial si de garantii fac parte companii din sectorul de constructii, productie si distributie, precum si alte categorii de prestatori de servicii.

Contextul economic actual arata ca asigurarile de credit comercial sau cele de garantii sunt utile si necesare, avand in vedere ca numarul insolventelor este in crestere, iar accesul la finantare este, in continuare, dificil.

Un exemplu recent de dauna gestionata de OTTO Broker pe o polita de credit comercial este al unui client companie de distributie, care a asigurat o cifra de afaceri de aproape 15 milioane lei, a platit o prima de asigurare de 75.000 lei si a incasat o despagubire de 120.000 lei, reprezentand livrari de marfa catre un client propriu, care si-a declarat insolventa peste noapte“, arata reprezentantul OTTO.

In acest context, utilizarea asigurarilor de credit comericial si de garantii ca stimulente pentru majorarea cifrei de afaceri si a profitului vor face obiectul evenimentului “Atelierul de profit prin asigurari”, organizat pe 15 aprilie, la Iasi, de catre OTTO Broker, in parteneriat cu OMNIASIG.

Initiativa vine in contextul in care OTTO Broker a dezvoltat, la Iasi, un proiect de extindere a Diviziei Corporate a companiei, cu sprijinul unei echipei puternice create in zona Moldovei. Pe parcursul acestui an insa, “Atelierul de profit prin asigurari” va continua in Bucuresti, Timisoara si Brasov.

Programul OTTO se adreseaza antreprenorilor si managerilor de companii din orice sector economic, avand in vedere ca cele doua tipuri de produse reprezinta instrumente utile atat pentru protectia riscului de neincasare a facturilor, cat si pentru dezvoltarea afacerilor pe noi piete, castigarea unor alte categorii de clienti sau pentru consolidarea relatiilor cu clientii existenti.

In functie de produsul de asigurare utilizat si de natura activitatii, companiile care se protejeaza prin intermediul asigurarilor de credit comercial si/sau de garantii au acces la o serie de beneficii diverse – pot debloca sau evita blocarea unor sume retinute cu titlu de garantie pentru buna executie a lucrarilor (cum ar fi cash-ul colateral solicitat pentru diverse instrumente bancare de garantare) si pot avea un acces mai bun la linii de finantare pentru capital de lucru, explica reprezentantii OTTO Broker.

Cele mai vizitate

Reclama video

Bad Behavior has blocked 92 access attempts in the last 7 days.

Switch to our mobile site